De vliegenvanger

De vleesetende plant die je via de voorpagina kunt bestellen is een ‘Venus vliegenvanger’. ┬áDeze plant kan zoals de naam al doet vermoeden vliegen vangen. Dat doet de plant door met geurtjes de vliegen zijn ‘Mond’ in te lokken. Wanneer de vlieg tegen de haartjes van de plant aankomt weet deze dat er een prooi klaar is om gegrepen te worden. De vliegenvanger slaat dan snel zijn bladeren samen zodat de vlieg niet meer kan ontsnappen. Buiten vliegen staan ook regelmatig spinnen op het menu. De vleesetende plant heeft meestal 8 tot 12 dagen nodig om een prooi te verteren, waarna de bladeren weer open gaan en de overblijfselen op de grond vallen.

 

Waar komt de plant voor?

De Venus vliegenvanger komt van oorsprong, net als de meeste vleesetende planten, voor in moerassen. Speciaal is hieraan dat de vleesetende planten geen voedzame grond nodig hebben om te overleven. Dit komt doordat ze de noodzakelijke voedingsstoffen gewoon uit hun prooi halen. Wel staat deze plant erom bekend om langzaam te groeien, het kan enkele jaren duren voordat deze plant volwassen is.

de venus vliegenvanger

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>